Compagnie Lodewijk/Louis

Hamlet Hamletsson | 3e-6e SO

Wanneer

  • donderdag 25 april 2024 om 14.00 u.
  • vrijdag 26 april 2024 om 10.30 u.
  • vrijdag 26 april 2024 om 14.00 u.

Locatie

CC De Warandepoort
Markt 7b , 3080 Tervuren

Stel dat je opgroeit in een wereld die perfect is.
Met perfecte ouders, perfecte leraars, perfecte liefjes en perfecte vrienden. En stel je nu eens voor dat net jij de enige bent die dat niet is.

In de harde viking wereld is kroonprins Hamlet een buitenbeentje. Hij is niet stoer, sterk, luid en brutaal, maar aarzelend, voorzichtig en onzeker. Uitgerekend hij krijgt nu de verpletterende verantwoordelijkheid om in de voetsporen van zijn vader te treden. Dé Viking onder de Vikings, de grootste koning die zijn volk de laatste decennia gekend heeft, is op dubieuze wijze om het leven gekomen.
Geslingerd tussen wraakgevoelens en angst, daadkracht en onzekerheid, waanzin en helderheid, neemt Hamlet het publiek mee in zijn worsteling en leidt hij ons naar het onvermijdelijke bloedbad dat hem wacht.

Compagnie Lodewijk/Louis bewerkt de toneelklassieker der toneelklassiekers tot een stomende, brutale en explosieve voorstelling voor de jongeren van vandaag. 

Tekst: Yves De Pauw naar W. Shakespeare
Met: Iris Van Cauwenbergh, Hanne Torfs, Mark Verstraete, Yves De Pauw, Pieter Lambrechts, Lieke Oolders, Mathijs Deheegher, Nicole Kecic
Muziek: Hanne Torfs
Kostuums: Iris Van Cauwenbergh
Scenografie: Compagnie Lodewijk/Louis
Lichtontwerp: Sibren Hanssens 
Trailer: Hanne Torfs
Affichebeeld: Monday Agbonzee Jr.
Met dank aan Toneelhuis, Tutti Fratelli, FroeFroe en WALPURGIS

Duur: ±90 min

Leeftijd

vanaf 14
Naar top