BRONKS & BOS+

BOS (8+)

Wanneer

  • zondag 18 mei 2025 van 15.00 tot 16.00 u.

Locatie

De Paden van de Waaienberg
Waaienberg 17 , 3080 Tervuren

Opgepast, dit is een locatievoorstelling!

Worteldroogte, niet zo fijn stof, agressief-invasieve soorten, stijgende moskosten, schaars nestmateriaal, verpesticiden, exploderend natuurtoerisme… Het bos kookt over!
Zelfs de reigers en ganzen scheren rond als ongeleide projectielen, laveloos van de gefermenteerde jeneverbessen.
En dit is nog maar een beknotte rode lijster.

De dieren hebben het gehad. De spanning loopt op. Goudhaantjes delen gele hesjes uit. Geen dier neemt nog een blad voor de mond. Ze maken pijlen van hout, bouwen een podium en zeggen waar het op staat. Eindelijk.

BOS is een krachtdadige tragikomische theatervoorstelling in een bos. Een zoektocht naar een lichtpunt in het klimaatverhaal. Hoe kan je met een bende dieren met een hoek af, een lading absurde humor en veel spelplezier iets verrijkends vertellen over een thema dat niemand onberoerd laat? Je ziet het in BOS.

BIO’S B.O.S.

 
Mats Vandroogenbroeck (°1993) studeerde in 2019 af aan de opleiding drama van het KASK in Gent. Hij speelde onder meer in de voorstellingen ‘IN KOOR!’ (CAMPO, Myriam Van Imschoot & Willem De Wolf), ‘Hello/Goodbye’ (Cie De Koe), ‘Ivanov’ (Theater Malpertuis) en ‘LAVA’ (Studio ORKA). Mats werkte al meermaals samen met regisseur Simon D’huyvetter, o.a. voor de kindervoorstelling ‘RICHARKEN’ (Blauwhuis) en de jongerenvoorstelling ‘FUN LOVING HUMANS’ (Kopergietery). Bij de Kopergietery maakte hij samen met Jonas Baeke en Dounia Mahammed de kindervoorstelling ‘Bambiraptor’ (geselecteerd voor het Theaterfestival 2022) Naast zijn werk als speler bouwt Mats een artistieke en kritische schrijfpraktijk uit. Hij is redactielid van tijdschrift voor cultuur en kritiek rekto:verso, columnist bij De Standaard, en schrijver van de theaterteksten voor Krapp, zijn artistieke samenwerking met Nona Demey Gallagher en Timo Sterckx. Met Krapp maakte hij onlangs nog de voorstelling 'De Duivels' bij KVS, en hun absurdistische tekst voor ‘Through the Looking-Glass (and what we found there)’ won de SABAM Jong Theaterschrijfprijs op Theater aan Zee (2019). Ten slotte is hij lid van het satirische kunstenaarscollectief ZUIDPARK. 

 
Greet Jacobs (°1988) is veelzijdig als theatermaker en actrice: ze schrijft theaterteksten, ontwerpt decors en installaties, maakt eigen voorstellingen en speelt bij zeer uiteenlopende gezelschappen. 
Sinds haar afstuderen speelde en maakte ze onder andere Pied De Poule (Studio Orka), Mieren Slapen Nooit (met Alexia Leysen en Julie Delrue, Brut), Planeet Nivanir (met Femke Stallaert, DE MAAN), De Vrouw die Zich Verslikte in haar ondergoed (Salomé Mooij en DE MAAN) . Voor de monoloog Misschien Marieke (ism Lieve Blancquaert en TAZ) werd ze genomineerd bij de Theaterprijzen 2019 in de categorie beste actrice. Dora G., haar afstudeervoorstelling, vertaalde ze naar de debuutroman 'Dora G., een weggegooid leven'. Bij BRONKS maakte ze samen met o.a. Julie Delrue een voorstelling voor jong publiek: België Ondertiteld/La Belgique Sous-titrée. 
Even graag kruipt ze mee als maker en speler in de verbeelding van andere theatermakers: Melvius (Ballet Dommage), Uilskuiken en Takkeling (DE MAAN), Raya (Het Paleis en DE MAAN), High Heels and Stuffed Zuchini (Moussem, KVS en Toneelhuis), Bonte Nacht (Tuning People), De Dieren (L‘hommmm), Weird Tales (Krapp VZW), e.a. 
  
Sinds 2020 maakt Greet Jacobs deel uit van de artistieke sturing van DE MAAN, waar ze al verschillende voorstellingen speelde en maakte.  

 
Simon D’Huyvetter (°1986) studeerde in 2011 af aan de afdeling Drama van het KASK te Gent. Hij werkte in de afgelopen jaren als theatermaker bij o.a. Kopergietery, DE MAAN, BRONKS, De Batterie, Blauwhuis, BruggePlus, Larf! en hetPaleis. 
 
Hij is sedert april 2023 aan de slag als artistiek leider van 4Hoog in Gent. 

 
Titus De Voogdt (°1979) is een Belgische acteur. Hij is op het scherm gekend voor zijn rollen in Steve + Sky (2004), The Missing (2014), Welp (2014) and De Dag (2018). Hij werkte meermaals samen met Studio Orka, Compagnie Cecilia en Hetpaleis. In 2005 werd Titus De Voogdt genomineerd voor de Joseph Plateau award voor beste acteur voor zijn rol in Steve + Sky en eveneens in 2015 voor beste bijrol voor zijn prestaties in Welp. Verder werd Titus De Voogdt ook genomineerd voor de Ensor van beste acteur voor zijn vertolking in De Dag. 

 
Tania Van der Sanden doorzwom als actrice al vele waters, ze speelde onder meer bij Toneelgroep Amsterdam, NTGent, De Tijd, en Theater Malpertuis. Of misschien ken je haar toch vooral van televisie, ze speelde mee in ‘Vaneigens', in ‘Man Bijt Hond' en in cultreeksen van Woestijnvis als ‘In de gloria' en ‘Het eiland'.

Organisatie

CC De Warandepoort
Markt 7B , 3080 Tervuren
Website
www.dewarandepoort.be
Naar top