Anton Lachky Company

De Anderen

Wanneer

  • vrijdag 17 januari 2025 van 20.30 tot 22.00 u.

Locatie

CC De Warandepoort
Markt 7B , 3080 Tervuren

Categorieën

Dit is een UiTPAS activiteit.

'De Anderen' vertelt het verhaal van vier mensen die vastzitten in een vreemdsoortige wereld. Een hel van plastic zonder andere levende wezens, omgeven door ondoordringbare, lichtdoorlatende schermen ...
Zullen de vier erin slagen zich te bevrijden uit dit uitzichtloze, monotone bestaan? Willen ze daarin slagen? 
Om het lot te bezweren en de verveling op een afstand te houden, dansen ze. Elke dag opnieuw. Met precisie, met passie, met hart en ziel.
Een toevallige ontmoeting, een weigering om op te houden met zoeken: misschien zullen de vier vrienden er uiteindelijk in slagen die cruciale stap te zetten, de meest rebelse aller tijden: zich verwonderen over al wat leeft. 

Artistieke benadering

Talrijke denkers hebben gewezen op het belang van het vertoog, de vertelling in het zogenoemde 'beschavingsproces' van de mens. Om de wereld om ons heen te duiden, hebben we verhalen nodig. 
"Een beschaving begint met de mythe en eindigt met twijfel", aldus Cioran. "Het is aan ons om de mythen opnieuw uit te vinden." Kijkend naar de recente wetenschappelijke vaststellingen, die ons zonder meer het einde van onze thermo-industriële beschaving voorspiegelen, lijkt het erop dat we inderdaad in het tijdperk van de twijfel zijn aanbeland ... of, om het anders te zeggen, in het tijdperk van het mogelijke! 
In deze voorstelling vertrekt Anton Lachky vanuit een voor deze gelegenheid verzonnen 'mythe'. Een mythe die de ondergang van onze moderne wereld verbeeldt - en de weg wijst naar een mogelijke wedergeboorte. 

Leeftijd

vanaf 6

Niveau Nederlands

Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar je durft nog niet zo goed praten
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.
Naar top