Dinsdag.org

The Memeing of Life | 3e-6e SO

Wanneer

  • dinsdag 6 februari 2024 om 10.30 u.
  • dinsdag 6 februari 2024 om 14.00 u.

Locatie

CC De Warandepoort
Markt 7b , 3080 Tervuren

Mochten ze nu leven, dan zou Marcel Duchamp zich waarschijnlijk bezighouden met memes maken, zou Hugo Ball een YouTube-kanaal hebben en Paul van Ostaijen shitposten op Twitter.

Als een samenleving de kunst krijgt die ze verdient, hoeft het niet te verwonderen dat we vandaag op het internet zoveel absurde nonsens zien. Wat is PC (political correctness)? Wat kan er en wat kan er niet? Hoe is een onnozele kikker de mascotte van extreemrechts kunnen worden? En hoe kan het dat generatie Z op donderdag voor het klimaat gaat betogen en op vrijdag (politiek incorrecte) cringy memes deelt?

Bas Vanderschoot en Jeff Aendenboom duiken in the rabbit hole van het internet om zo the memeing of life te vinden, te bevragen, door elkaar te halen, om te draaien, weer in elkaar te steken om dan opnieuw af te breken. Memeing life itself. Waanzin bestrijden met waanzin. Is er echt kunst te vinden op de bodem van het net of is het enkel trash? 

‘The Memeing of Life’ is een swipe-cabaret waarin verschillende acts elkaar in lichtsnelheid opvolgen. 
Bas en Jeff of Jeff en Bas spelen alles na wat ze tegenkomen, memen alles wat ze zien en verliezen zichzelf in het web. Via schattige kittens over goedkope TikTok challenges tot de bijtende ironie op 9GAG, gaan ze op zoek naar de schoonheid en de troost van dit digitale tijdperk.

Dinsdag.org is een jong theatercollectief bestaande uit Jeff en Bas of Bas en Jeff. Ze staan in voor de bevordering van zinnige onzin in de samenleving, voeren theatraal onderzoek naar de staat van onze digital times en willen de huidige theatercanon van andere referenties voorzien. Hun werkwijze ambieert professionele bricolage, doordachte warrigheid en gemeende ironie.

Snijdende kritiek gecombineerd met tonnen speldrift – De Standaard

Creatie en spel: Jeff Aendenboom, Bas Vanderschoot 
Sound design: Willem Malfliet 
Techniek/video: Flor Huybens/Milan Van Doren 
Coaching: Joachim Robbrecht, Benjamin Op de Beeck 
Productie: Eigen Kweek/ Dinsdag.org 
Met ondersteuning van de Vlaamse Gemeenschap 
Met dank aan RADAR, Nineties Productions, De Brakke Grond, Frederik Van Den Bril

Leeftijd

vanaf 14

Bijlage

Naar top