Frankenweenie

Halloweenfilm marathon

Wanneer

  • dinsdag 31 oktober 2023 van 16.00 tot 16.30 u.

Locatie

CC De Warandepoort
Markt 7B , 3080 Tervuren

Categorieën

Guur weertje in de herfstvakantie? Kom dan naar de eerste grote Halloween-filmnamiddag van cc De Warandepoort. Je gaat ongeremd griezelen met vriendjes en familie en je geniet bovendien van kortingen bij meerdere films.

De jonge Victor Frankenstein is eenzaam in het leven. Hij legt niet zo makkelijk contact en op school is hij niet de populairste. Het meest houdt hij nog van de lessen natuurkunde van de excentrieke leraar Mr. Rzykruski. Gelukkig heeft hij zijn hond Sparky nog, zijn beste vriend in het leven. Zijn ouders Mr. en Mrs. Frankenstein maken zich ook wat zorgen en zijn vader probeert hem aan het sporten te krijgen. Tijdens een softbalwedstrijd vind er een fataal ongeluk plaats en wordt Sparky doodgereden. Verscheurd door verdriet zet Victor al zijn wetenschappelijke kennis in, in een poging zijn trouwe viervoeter weer naar het rijk der levenden te roepen. Wonder boven wonder lukt dit hem ook nog, maar niet zonder gevolgen.

Frankenweenie is een visueel hoogstandje zoals we dat van Tim Burton's animaties gewend zijn. Rijk aan verwijzingen naar niet alleen het Frankenstein verhaal maar ook naar andere klassieke horror en monster verhalen. Een knipoog naar de kitscherige jaren ’30 horrorfilms. Dit maakt de film voor de horrorliefhebber des te leuker om naar te kijken.

Speelduur: 88 minuten
Nederlands gesproken

Leeftijd

vanaf 6
Naar top