Hendrik Vos en Frans Grapperhaus

Dit is Europa

Te gast

Wanneer

  • maandag 6 mei 2024 om 20.00 u.

Locatie

CC De Warandepoort
Markt 7B , 3080 Tervuren

Hendrik Vos puurt vermakelijk verteltheater uit zijn bestseller ‘Dit is Europa’. Als geen ander weet hij zijn liefde én twijfel over de Europese Unie te bezingen. Beeldend en grappig, ontroerend en hoopvol. Dit is een voorstelling over een unie vol muziek en verhalen. Over ministers die cello spelen en wereldleiders die elkaar niet meer loslaten. Over oude grenzen en mirakels die ons te wachten staan.

Er was nooit een draaiboek of een breed gedragen plan, en toch ontstond, stap voor stap, de Europese Unie. Dit is bovenal het verhaal van mensen. Premiers en presidenten, kanseliers en commissarissen bepaalden de richting, elk op hun tijd. Ze werden bondgenoten of rivalen. Soms konden ze elkaar niet uitstaan, soms werden het zielsverwanten.

In de aanloop naar de verkiezingen, blazen Hendrik Vos en Frans Grapperhaus kleine en grote gebeurtenissen nieuw leven in. Ze serveren verteltheater en muziek, als een avontuurlijke reis over het Europese continent in het spoor van de hoofdrolspelers en de toevallige passanten die ongepland mee op het toneel belanden.

Een organisatie van het gemeentebestuur van Tervuren in het kader van Europadag.

Naar top