Les Cajoutiers

Porter L’ Oeil

Wanneer

  • dinsdag 4 april 2023 09.00 u. tot zondag 30 april 2023 14.00 u.

Locatie

CC De Warandepoort
Markt 7b , 3080 Tervuren

Categorieën

Porter L’Oeil is een tentoonstelling met werken van kinderen van de dovenschool Les Cajoutiers te Warang (Senegal). Deze werken zijn tot stand gekomen via online samenwerking met België.
De Cajoutiers, met hun verscherpt waarnemingsvermogen, maken het verschil in hun omgeving door hun talenten te ontwikkelen en te tonen. Hierdoor transformeren ze de negatieve connotatie van het spreekwoord ‘porter l’oeil’ naar een positief gevoel.

Sinds oktober 2022 wisselt Véronique Mazimpaka vanuit Ottenburg haar artistieke kennis uit met 2 opvoeders van het internaat voor dove leerlingen van Les Cajoutiers: Khoudia Xoujeu Juff en Abdourahmane  Guissé.
Deze ervaring is een ludieke manier om contacten te leggen voor de vereniging Les Cajoutiers tot het vinden van peterschappen voor nieuwe leerlingen. Les Cajoutiers is een school in volle evolutie en telt momenteel 539 leerlingen. Gestart in 2009 met één klas voor kinderen uit kansarme gezinnen evolueert deze nu verder naar een school van dove leerlingen voor heel Senegal.

www.lescajoutiers.org

Gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van Vrijetijdscentrum De Warandepoort.

Naar top