Theater FroeFroe

Killie Billie

Wanneer

  • zaterdag 23 december 2023 om 19.00 u.

Locatie

CC De Warandepoort
Markt 7b , 3080 Tervuren

Categorieën

Dit is een UiTPAS activiteit.

Op een dag komt de crash. Papa en Mama gaan uit elkaar.

RudyRUDY, de kameraad van Billie, vindt het wel goed. Want week-om-week-kinderen hebben een fijn leven. Twee huizen, twee keer kerstmis, +vaders, +moeders, +broertjes en +zusjes en wat hier niet mag, kan daar weer wel. Afspraken brengen structuur in het leven van een kind, zeggen vaders en moeders, en dus maken ze er veel en vooral, verschillende.

Als kind wil je echter maar één ding: dat papa en mama gelukkig zijn. En vooral: terug samen. Enkel de bloemenfee en het stuifmeel van de liefdesbloem kan daarvoor zorgen. Als je dat in iemands ogen strooit, wordt die op slag verliefd op de eerste die hij of zij ziet. Een goed plan, denkt Billie, daar wil ik voor gaan.

Killie Billie is figurentheater op speed. Een waanzinnige rollercoaster van spel, livemuziek en video, vol spannende momenten die je naar adem doen happen. Niet voor Watjes!

Spel en poppenspel: Dries De Win, Gert Dupont, Maarten Bosmans, Hanne Torfs
Muziek: Hanne Torfs (zang), Ruben De Brok (synths), Anke Verslype (drums)

Een reactie van het publiek:
Fantastisch stuk! Realistisch, hedendaags, erg herkenbaar, multimedia, multicultureel, baanbrekend, humor, hard, zacht,... Het schuldgevoel (dat ieder kind meemaakt) zo mooi en herkenbaar gebracht! Alsook dat elk kind maar 1 ding wil, dat beide ouders gelukkig zijn en hopen dat mama en papa terug samen komen.
Ik zag de mensen in de zaal praten met hun kinderen en ook na de voorstelling werd er nog veel over gepraat. Het heeft velen gepakt en beroerd.

Leeftijd

vanaf 7 tot 12 jaar

Niveau Nederlands

Je begrijpt en spreekt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.
Naar top